Набавка нових возила и униформи

муп

Министарство унутрашњих послова је током 2017. и 2018. године значајно унапредило возни парк набавком нових патролних возила, транспортних возила, „марица“, теренских возила, ватрогасних возила и модернизацијом борбених оклопних возила.

У претходних нешто више од годину дана, Министарство унутрашњих послова је кроз капиталне пројекте и остале набавке обезбедило више од 1.000 нових патролних возила, 65 теренских возила, 72 „марице“, 56 комби возила, већи број возила за потребе криминалистичке полиције, а модернизовано је и потпуно реконструисано више од 40 борбених оклопних возила. Министарство унутрашњих послова је набавило и нова оклопна возила типа „Лазар“ и „Милош“.

муп
муп

Пре набавке нових патролних аутомобила просечна старост возила у МУП-у била је 14 година, а полицијски службеници су користили аутомобиле од којих су многи прешли више од 250.000 километара. Такође, Министарство унутрашњих послова је за потребе Сектора за ванредне ситуације већ набавило 14 нових ватрогасних возила, док ће до краја следеће године бити набављено укупно 60 ватрогасних возила. Током ове и следеће године очекује се и испорука четири нова хеликоптера.

Такође, МУП је набавио и више од 30.000 нових униформи за припаднике Дирекције полиције, као и за припаднике Сектора за ванредне ситуације.

муп