Одговорним управљањем Телекомом Србија смањен дуг компаније са 700 милиона евра, колико је износио крајем 2012. године, на 300 милиона евра

телеком

Истовремено је исплаћено око 450 милиона евра дивиденди, од чега је 72% припало држави, а остатак малим акционарима, и инвестирано више од 600 милиона евра пре свега у оптичку и мобилну инфраструктуру, али и у савремене ИТ системе. Заједно са светским лидером, кинеском компанијом Huawei, у току је реализација највећег пројекта у историји компаније, вредног 150 милиона евра, на изградњи најмодерније оптичке телекомуникационе инфраструктуре која ће поставити Србију у ред земаља које имају најсавременију мрежу и која ће обезбеђивати гигабитне брзине интернета за грађане и пословне субјекте. Реализацијом овог пројекта Телеком Србија ће обезбедити дугорочну одрживост и предуслове за даљи свеобухватни развој.

Заустављени су негативни трендови и компанија је за четири године повећала број интернет корисника за 150.000, а број корисника телевизије за 250.000. Пустили смо у рад прву мрежу интернет ствари у овом делу Европе као предуслов, али и подршку за што снажнију имплементацију дигитализације и четврте индустријске револуције у Србији.