Образовање

Изграђен је један објекат за потребе издвојеног одељења у селу Видање, ОШ „Радош Тошић“ из Осојана, за шта су издвојена средства од 4.971.255,00 динара. Изграђен је један спортски терен у општини Косово Поље (за мали фудбал, кошарку и одбојку у селу Кузмин, у шта је уложено 2.261.100,00 динара).

У четири школе дограђени или реновирани објекти (доградња објекта ОШ „Рајко Урошевић“ Готовуша, општина Штрпце, 1.050.287,00 динара; са уложених 2.558.810,00 динара комплетно урађена фасада на објекту ОШ „Јанко Јовићевић“ из Гораждевца; уложено 1.874.500,00 динара за комплетно опремање просторија истуреног одељења ОШ „Благоје Радић“ у Доњим Варагама, општина Зубин Поток; 4.636.177,50 динара Штрпце

Гораждевац
ОШ „Шарски одред“

– реновирање и опремање просторија истуреног одељења ОШ „Шарски одред“ у Врбештици), реконструкција једне балон-сале (у селу Угљаре, општина Косово Поље, 1.258.040,00 динара).

• У 21 школи реализовани су пројекти санирања, поправке крова, адаптација, кречења, опремања и сл.

• У пет школа су опремљени кабинети за наставу.

• У пет школа су саниране канализационе и водоводне мреже, мокри чворови и тоалети.

Факултети Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици

Изграђена зграда Медицинског факултета, уведено централно грејање и опремљен Медицински факултет. Савременим наставним и дидактичким средствима и стоматолошком столицом опремљене Катедра за стоматологију и студентска поликлиника Медицинског факултета. Опремљен и отворен Центар за развој каријере Факултета техничких наука. Санирана мрежа централног грејања и набављен котао за зграду Економског факултета и Факултета уметности.