Стратешки циљеви у настављању борбе за бољи живот у Србији

 1. Стални раст плата и пензија на годишњем нивоу уз константан привредни раст (раст БДП-а).
   
 2. Политичка стабилност, решавање отворених питања у региону и налажење компромисног решења за питање Косова и Метохије. Чланство Србије у ЕУ уз очување и јачање партнерских веза са Русијом, Кином и САД.
   
 3. Нова индустријска политика: четврта индустријска револуција која подразумева развој нових технологија, дигитализацију, аутоматизацију производње, развој система складиштења енергије, паметне фабрике и зграде. Србија мора да развија напредне ИТ технологије и да на њима заснива свој будући развој.
   
 4. Развој инфраструктурне мреже и завршетак најважнијих путних коридора: Моравски, Коридор 11, Фрушкогорски (Нови Сад, Рума, Шабац, Лозница) коридор, који ће спојити Србију са Републиком Српском (Кузмин – Сремска Рача).
   
 5. Модернизација железничке инфраструктуре и изградња нове: пруга Београд–Будимпешта, реконструкција железничког Коридора 10 (Београд–Ниш), реконструкција пруге Београд–Бар.
   
 6. Улагања од милијарду евра у здравство, болнице и опрему у наредном периоду створиће здравствени систем који је лако и брзо доступан свим грађанима Србије. Бесплатно, брзо лечење уз коришћење најмодернијих процедура наш је стратешки циљ.
   
 7. Сигурна и безбедна Србија: Улагања и спроведене реформе резултираће спремношћу војске и полиције да адекватно одговоре на сваки безбедносни изазов. Минимална стопа криминалитета и потпуна сигурност грађана и њихове имовине.
   
 8. Пољопривреда као развојна шанса Србије: Развој прехрамбене индустрије и извоз финалних производа, уместо производње и продаје сировина. Стално повећање субвенција и помоћи државе, нарочито програма останка младих на селу. Обезбеђивање додатних средстава за слабо насељена подручја зарад опстанка становништва у свим деловима Србије.
   
 9. Популациона политика: Увођење нових мера популационе политике са циљем да се заустави губитак становништва, а временом достигне и раст природног прираштаја.
   
 10. Образовање: Усклађивање образовне политике са потребама привреде како би се нашим кадровима омогућили брзо запослење и останак у земљи.